2.DÖNEM 1.SINAVLAR SONU MAZERET SINAI TAKVİMİ

Kas

Haz

Projemiz, atıklarla ilgili farkındalık oluşturmayı ve çevre bilincini artırmayı hedefleyen bir projeydi. Action Time- Hareket Zamanı eTwinning projesi kapsamında, proje üyeleri çöp izleri, atık gerçekleri, çeşitleri, geri dönüşüm yöntemleri ve alternatifleri üzerine araştırmalar yapmış ve günlük atıklarımızın doğaya verdiği zararın farkına varmıştır. Aynı zamanda geri dönüşüm yöntemlerini ve sorumlu üretici ve tüketici olmanın önemini öğrenmiştir.

Proje üyeleri, 21. yüzyıl becerilerini kullanarak teknoloji ve web 2-3 araçları hakkındaki bilgilerini ve İngilizce becerilerini geliştirmişlerdir. Okullarında çeşitli geri dönüşüm kampanyaları başlatarak, hayvan barınaklarına mama sağlamak için plastik kapak toplama veya okulda demir geri dönüşümü gibi faaliyetlerde bulunmuşlardır.

Ayrıca, aylık olarak düzenlenen zoom odası toplantılarıyla beyin fırtınaları yapılmış ve İngilizce aktif bir şekilde kullanılmıştır. Action Time projesi, Bursa Anadolu Lisesi, Bursa Erkek Lisesi, XXXVIII Liceum Ogólnokształcące im. Stanisława Kostki Potockiego ve Srednja Ekonomska Skola Sarajevo okullarının işbirliğiyle yürütülmüştür.

Okulumuz Görsel sanatlar öğretmeni Özlem BAŞKÖY rehberliğinde katıldığımız, çok değerli Arkeolog, Prof. Dr Havva İşkan Işık hocamızın bizlere ve sevgili öğrencilerimize yaptığı değerli bilgi ve birikim paylaşımları için, bu söyleşinin gerçekleşmesini sağlayan Bursa Arkeoloji Kulubü'ne, arkeolog Volkan Karaca'ya teşekkür ediyoruz.

21 Mart 2023 tarihinde okulumuz gezi klübü öğretmenleri Serap Kaya ve Burçin Yücesan Oylat Mağarası ve Oylat Şelalesine gezi düzenledi. 9 ve 10.sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen gezide hem öğretmenler hem de öğrenciler dönem ortasında nefes aldı,enerji depoladılar. Katılan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

2021-2022 Eğitim Öğretim yılında okulumuz Almanca Öğretmeni Yasemin Göç danışmanlığında Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen GençBizz Girişimcilik Projesine ilk defa katılarak Türkiye 2.liği ile büyük bir başarı elde etmiştik.Bu yıl da aynı istek ve azimle yine Almanca Öğretmenimiz Yasemin Göç danışmanlığında LeavesFlair GençBizz şirketi olarak çevre temalı projemizle yolumuza devam etmekteyiz. Projemize yarı final aşamasında sponsorluk desteği sağlayarak, bizlerin bir adım daha ilerlememizi sağlayan okulumuz mezunlarından Taşkonak İnşaat sahibi Sayın Ali Taşyakan Bey'e katkılarından dolayı Bursa Erkek Lisesi LeavesFlair GençBizz Şirketi olarak teşekkürlerimizi sunuyor, iş hayatlarında başarılar diliyoruz.