18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi 108. yıl dönümü Tayyare Kültür Merkezinde "BBB Kültür Akademi Gençleşen Türküler Korosu" ıle ortak teatral oyunla öğretmen, öğrencı ve velilerimizin katılımıyla kutlandı.Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale’yi geçilmez kılan tüm kahramanlarımızı saygıyla ve minnetle anıyoruz.

Okulumuzda Bursa İnovasyon Merkezi “İNOGENÇ” programı kapsamında “Zor Durumlarla Baş Etme” eğitimi gerçekleştirildi. Değerli sunumları İçin Bursa Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Gökçe Çiçek Ceyhun’a teşekkür ederiz.

Bursa Erkek Lisesi olarak Almanya, Lemgo Belediye Başkanı Markus Baier’i İngilizce öğretmenimiz Seda DUT ve öğrencilerimizle ziyaret ettik… Alman basını tarafından sosyal medya hesaplarında haberimiz yapıldı

İstiklal Marşı'mzın 12 Mart 1921'de kabulünün 102. yıl dönümü kutlu olsun.

Bursa Erkek Lisesi Liselerarası Girişimcilik Zirvesi

Değerli Katılımcı Adayları,

Öncelikle Bursa'nın köklü okullarından biri olan Bursa Erkek Lisesinde devam etmesini umduğumuz bu geleneği başlatmaktan onur duyuyoruz.

27 - 28 Nisan 2023 tarihlerinde Mercedes Benz ve Bursa İnovasyon Merkezi destekleriyle, Bursa Erkek Lisesinde gerçekleştireceğimiz "Bursa Liselerarası Girişimcilik Zirvesi" için katılımcı başvurularımız açıldı!

Zirvemiz, girişimcilik ve iş dünyasından başarılı iş insanlarının "Sürdürülebilirlik, Finansal Okuryazarlık, Marka ve Pazarlama Stratejisi, İnsan Kaynakları Yönetimi" gibi konulardaki sunumları, Bursa'nın ünlü firmaları/kurumları işbirliğinde yapılacak atölyelerimiz ve fikir maratonumuz ile gerçekleşecektir.

Etkinlik Kontenjanı: 100 öğrenci (Bursa'da okuyan tüm lise öğrencilerinin başvurusuna açıktır.)

Etkinlik Yeri: Bursa Erkek Lisesi

⚠️Son Başvuru Tarihi: 17.03.2023

İletişim Bilgileri: belgirisimcilik@gmail.com

Instagram Adresimiz: belgirisimcilik

Etkinliğimizin Akışı: https://drive.google.com/file/d/1K_Vz2PAREXwIkiX0x7kagjcvlQAMlcnA/view?usp=sharing

Her konudaki sorunuz için belirtilen mail adresinden veya instagram hesabımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

BAŞVURU FORMU

Ock

Okulumuz öğrencilerinden; Beyza DUMAN 48 Kilo A Gençler Bayan.

Elyesa Seydi KILIÇ 45 Kilo B Gençler Bay. (Kendi kategori ve kilolarında Bursa 1.) olmuştur.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Ock

Bursa Valisi Sayın Yakup Canbolat, Bursa Erkek Lisesi'ni Ziyaret Ederek Öğrencilerimizle Bir Araya Geldi.

Ara

Okulumuzun eTwinning Projelerinin güncel durumlarının görüşüldüğü toplantımızı gerçekleştirdik.

Toplantıda tamamlanan projelerimizin genel değerlendirilmesi yapılmış; Bursa Erkek Lisesi eTwinning Ekibi olarak 2022/2023 Eğitim&Ögretim yılında yürüttüğümüz ve planladığımız projeler ile ilgili fikir alışverişi yapılmıştır.

BEL eTwinning PROJE EKİBİ

Kas

31 Ekim 2022 tarihinde Okulumuz Gezi Kulübü öğretmenleri SERAP KAYA VE BURÇİN YÜCESAN İstanbul'da Marmara ve Koç üniversitelerine gezi düzenledi . 11. Ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik sene başında sınava hazırlık anlamında motive amaçlı düzenlenen gezide öğrenciler üniversiteleri ve İstanbul'da yaşam konusunu tanımış oldular.

Haz

Okulumuz eGüvenlik ekibinin yapmış olduğu çalışmalar sonucu European School Net desteğinde, güvenli internet kullanımında farkındalık oluşturan eSafety label "e-Güvenlik etiketi" aldı. Uluslararası geçerliliği olan bu etiket okullara uluslararası platformlarda öncelik ve prestij katmaktadır.