Menü Bağlantıları için Kategori

Ekm

Ana alanı Tarih Tematik alanı Kültürel Miras alanından  okulumuz öğrencileri tarafından  başvurulan  proje 2021 yılında 52.düzenlenen TÜBİTAK Lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında Bursa bölge finaline katılmaya hak kazanmıştır.

Projede Bursa'nın Somut olmayan kültürel mirasının tarihçesi ve günümüz gençliğinin kültürü ne kadar tanıdığı araştırılmıştır.

Ekm

Ana Alan Sosyoloji Tematik Alan Göç ve uyum alanından ''Yitirilen Genç Beyinler'' adlı okulumuz öğrencileri tarafından başvurulan proje 2021 yılında 52.düzenlenen TÜBİTAK 2204-A Lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında Bursa Bölgesi finaline katılmaya hak kazanmıştır.

Proje Türkiye'nin en iyi 11 üniversitesinde okuyan öğrencilerin akademik kariyerlerini yurt dışında devam ettirmek isteyip istemedikleri araştırılmak amacıyla geliştirilmiştir.

Ekm

Ana Alan Psikoloji Tematik Alan Uzaktan Eğitim alanından ''Uzaktan eğitimle aramızdaki uyum'' adlı okulumuz öğrencileri tarafından  başvurulan  proje 2021 yılında 52.düzenlenen TÜBİTAK Lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında 2021 yılında Bursa Bölgesi finaline katılmaya hak kazanmıştır.

Projede ortaöğrenim öğrencilerinin ortak kişilik özelliklerinin uzaktan eğitimden aldıkları verim düzeyleriyle bağlantılı olup olmadığı araştırılmıştır.

Ekm

Ana Alan Değerler Eğitimi Tematik Alan Değerler Eğitimi alanından ''Aramızdaki mesafeler kalktığında kapım her zaman sana açık'' adlı okulumuz öğrencileri tarafından  başvurulan  proje 2021 yılında 52.düzenlenen TÜBİTAK Lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında Bursa Bölgesi finaline katılmaya hak kazanarak 2.(ikincilik) ödülü almıştır.

Projede misafirperver bir toplum olan Türk Toplumunun misafirperverlik değeri Covid-19 pandemisi sırasında nasıl etkilendiği ve Covid-19 pandemisi sonrasında Türk toplumunun misafirperverlik değeri  herhangi bir değişime uğrayacak mı konusu araştırıldı.

Ekm

Okulumuzun e-Güvenlik Politikasıyla ilgili ayrıntılara ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayınız.

Ekm

Proje Kurucusu olduğumuz  ''LIFE IN MY DREAMS'' adlı projemiz Türkiye, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Ürdün ortaklı  yürüttüğümüz 13/02/2021 tarihinde başlamıştır.

Proje kurucusu okulumuz  İngilizce öğretmeni Seda DUT  koordinatörlüğünde yürütülen proje amacı öğrencilerimizi farklı kültürlerle buluşturup Covid-19 pandemisinin öğrencilerimizin üzerindeki olumsuz etkisini azaltmak ve hayallerini canlı tutmalarına katkı sağlamaktır. Ayrıca  öğrencilerimizi 21.yy becerilerinin kazanılması için gerekli olan  Yabancı  Dilde 4 temel becerilerinin (speaking, listening, writing, reading) gelişimine katkı sağlamak ve Web 2.0 araçlarının kullanımını arttırmaktır.

Proje  15.06.2021 tarihinde tamamlanmıştır ve  Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir.

Proje Sosyal Medya Hesabı: https://www.facebook.com/groups/305147411050419/?ref=share

Ekm

Proje Kurucusu olduğumuz  ''COME ON! TELL ME'' adlı projemiz Türkiye,Çek Cumhuriyeti ve Kuzey Makedonya ortaklı yürüttüğümüz  08/09/2020 tarihinde başlamıştır.

Proje kurucusu okulumuz  İngilizce öğretmeni Seda DUT  koordinatörlüğünde yürütülen proje amacı okulumuz öğrencilerinin 21.yy becerilerinin kazanılması için gerekli olan  Yabancı  Dilde 4 temel becerilerinin(speaking,listening,writing,reading) gelişimine katkı sağlamak ve Web 2.0 araçlarının kullanımını arttırmaktır.

Proje 26.02.2021 tarihinde tamamlanmıştır ve  Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir.

Proje Sosyal Medya Hesabı: https://www.instagram.com/comeontellme/

Nis

T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gençlik Projeleri Destek Programı  (2019-1) kapsamında tarafından desteklenen 'Hep Birlikte Yaşama Tutunuyoruz' adlı projemiz   17.02.2020 tarihinde başlamıştır.

Bursa Erkek Lisesi Topluma Duyarlı Gençlik Grubu ve Proje Koordinatörü Okulumuz İngilizce öğretmeni Seda DUT tarafından yürütülmekte olan projenin amacı Engelli Bireylere farkındalığı arttırmak ve duyarlılık kazandırmaktadır.

Proje kapsamında okulumuzun gençleri projenin amacı doğrultusunda çeşitli faaliyetlerde Evde eğitim alan öğrencimizle sportif faaliyetler olarak: Yüzme sporu ve Doğa yürüyüşü, Kültürel faaliyet olarak: Sinema ve Kitap okuma günleri , Sanatsal faaliyetler olarak :Görsel Çalışması günleri ve Resim sergisinde bir araya gelmişlerdir.

Proje 29.09.2021 tarihinde tamamlanmıştır.

PROJE YÜRÜTÜCÜ KURUM: Bursa Erkek Lisesi Topluma Duyarlı Gençlik Grubu

Proje Sosyal Media Hesabı Linki: https://www.instagram.com/hepbirliktebel_/

Proje Haber Metni Linki : https://www.bursahakimiyet.com.tr/yazarlar/murat-kuter-28/hep-birlikte-yasama-tutunuyoruz-17705.html

Nis

Tübitak tarafından bu yıl 52'ncisi düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda okulumuz Değerler Eğitimi, Psikoloji, Sosyoloji ve Tarih ana alanında başvurmuş olduğu 4 proje ile bölge finaline kalmaya hak kazandı.